In vacanza

De zomer is in aantocht in Italië…. Dit houdt in dat de zomervakantie van de schoolgaande kinderen al is begonnen, de (sport) activiteiten van de Romeinse kinderen buiten school voor de duur van de zomervakantie ook gestopt is en het in de stad warmer en drukker wordt. Schoolgaande kinderen hebben in Rome drie (!!) maanden vakantie. Deze begint begin juni en pas begin september gaan de kinderen weer naar school. Veel van deze kinderen brengen de zomermaanden bij familie aan de kust van Italië door. Afgelopen maanden heb ik Nederlandse les gegeven aan twee Italiaanse kinderen en sinds juni is dit dan ook gestopt. En de zomer begint voor mij met reisjes, ik mag zeggen heel veel reisjes.

Hoe erg het ook misschien klinkt, aangezien het soms voelt alsof ik al vanaf januari al vakantie heb, noem ik de maand juni mijn vakantiemaand. En deze vakantiemaand is begonnen met een paar dagen Toscane. De plek waar ik vaker ben geweest en die ik eerder besproken heb. Oneindige uitzichten, een rustgevende stilte en wederom een hartverwarmend ontvangst in het dorp.

IMG_7450Na een kort bezoek aldaar was het voor mij tijd om een paar dagen naar Nederland te gaan. Opnieuw stond er een bruiloft op de planning, ditmaal van mijn lieve neef Michiel en zijn mooie vrouw Hedwig. Een bijzondere middag vol met liefde, warmte en voor mij weer de tijd en ruimte om familie en vrienden te zien. De dagen in Nederland zijn voorbij gevlogen en hebben weer vol gestaan met bijpraten met vriendinnen onder het genot van kopjes thee, wijntjes en heel veel lekker eten. Maar ook tijd doorbrengen met familie, waaronder mijn mooie lieve nichtje Roos. Als tante mis ik toch heel veel van haar ontwikkeling maar hoe trots kan je zijn als je als tante binnen komt lopen en zij roept: ‘tante, kijk’. Nou, heeeel trots!

En uiteindelijk staat dan ook weer het moment voor de deur om terug te gaan naar mijn andere ‘thuis’. Een tweede thuis wat in niets te vergelijken is met mijn eerste thuis. De geuren, de kleuren, de uitzichten, de mensen en de cultuur is anders. Het gevoel van thuis komen begint al bij het uitstappen uit het vliegtuig. Een klein ritueel ontstaat zo langzamerhand al en dat is even goed de lucht insnuiven en diep ademhalen. En thuis komen in Rome betekent de frisse soms wat zoete geur opsnuiven die in Rome hangt. De zoete lucht die gevormd wordt door alle in bloei staande bloemen, de vele verschillende bomen en de geur van eten en koffie die je overal vindt.

Maar terug in Rome kan ik me opmaken voor een volgende reis. Er staat een fantastische week voor de deur die morgen gaat beginnen in Venetië. Aldaar zal ik samen met vriendinnetje Thea een kleine roadtrip door Italië gaan maken. Heerlijk ontspannen en in een huurauto de mooie plekken van Italië gaan ontdekken. En om deze vakantiemaand in stijl af te sluiten staat er ook nog een bijzonder weekend Pisa voor de deur.

Say yes to new adventures…. Dat doe ik nog steeds en knijp mezelf nog dagelijks dat ik dit avontuur zo verschrikkelijk mooi mag invullen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s