Scoprire di più

IMG_6704 (Edited)De maand mei is aangebroken wat inhoudt dat ik alweer ruim vier maanden in Rome ben. Volgens mij val ik in herhaling als ik zeg dat de tijd echt vliegt. Ik ben naar Rome gegaan omdat ik mijzelf de tijd wilde gunnen om te zoeken naar nieuwe wegen in het leven. Weg van gebaande wegen en proberen om de rust te vinden om achterover te ‘hangen’ en dan te zien wat erop je af komt. Nieuwe wegen zoeken, dingen uit proberen, keuzes maken en bedenken wat ik nodig heb. En met zoveel, wordt dan soms ook extra duidelijk wat je juist niet wilt. En dat is ook prima want dan wordt het vanzelf duidelijker wat je wel wilt. Zo langzamerhand worden dingen voor mij duidelijker maar ben ik terughoudend om dat te delen met velen. Ervaring leert me namelijk dat ik er volgende maand ineens heel anders over kan denken. Misschien heeft dat te maken met de ruimte in het hoofd en het gegeven dat gedachten alle kanten van mijn hersenpannetje aan het ontdekken zijn.

Veelal krijg ik de vraag of het nou wel echt goed met mij gaat. Om alle onzekerheden hierover uit de weg te helpen, JA het gaat goed met mij. Een paar keer per week moet ik mijzelf nog altijd in mijn arm knijpen om te beseffen wat voor groot goed het is dat ik dit kan doen, en dan ook nog in een stad als Rome. Een stad die mij steeds meer van zijn geheimen prijs geeft. Een stad die naast alle grote schatten die je aan de oppervlakte ziet ook ondergronds nog zoveel meer heeft te bieden. Dus ik ben niet alleen bij mijzelf aan het ‘uitdiepen’ wat ik wil maar graaf ook in de geschiedenis van Rome om deze geheimen te ontrafelen.

Terugkomend op de vraag of het goed met mij gaat moet ik ook eerlijk zeggen dat er heus momenten zijn dat ik Nederland mis; familie, vrienden maar ook de nuchterheid, de niet lullen maar poetsen mentaliteit en het gemak van dingen omdat alles bekend is. Zo ook van de week nog, een ontsteking in mijn mond heeft me dagen aan mijn bed en bank gekluisterd. Uiteindelijk toch een bezoekje aan het ziekenhuis gebracht. Maar de aardige en lieve Engels sprekende arts kon dan uiteindelijk niet op tegen een Nederlandse sprekende tandarts die ik een paar dagen daarna vond. En wat ben ik blij dat ik haar gevonden heb. Feit is dat het heel fijn is, dat je in tijden van crisis (zo voelde het toch echt voor mij) gewoon je eigen taal kan spreken met de zekerheid dat iemand precies begrijpt wat je bedoeld.

IMG_6450Niemand weet waar ik over een aantal maanden sta, waar ik ben en wat ik dan doe. En dat blijft spannend maar is nog altijd een uitdaging waar ik JA! op zeg.

Baci Baci!!!

 

3 gedachten over “Scoprire di più

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s