l’inizio della primavera

Met de start van de lente zijn de weervoorspellingen in Rome ineens in één klap verbeterd. Daar waar het de afgelopen periode veelvuldig heeft geregend (waar ik dus zeker te weten niet voor naar Rome was gekomen) loopt het kwik ineens op naar plus 20 graden. Bloemen komen uit hun knoppen, de straten krijgen hun kleur terug en zelfs de gemiddelde Italiaan durft de afgelopen dagen een laagje kleding uit te trekken. De geur van verse bloemen in de straat mengt zich met de geur van verse koffie, dolci en pizza.

Met de oplopende temperaturen in Rome was het voor mij even tijd om voor vijf daagjes naar Nederland te vliegen. De bruiloft van Sander en Priscilla maakte namelijk zijn opwachting. Met nog maar een paar dagen te gaan merkte ik dat de spanning bij iedereen zo langzamerhand wel op ging lopen. De laatste puntjes op de i en toen was het 8 april. De dag dat mijn broer zijn schrijverstalent middels een gedichtje op Facebook uitte en openlijk zijn liefde voor Priscilla (wederom) kenbaar maakte. Het was een liefdevolle, warme en inspirerende dag. De dag dat niet alleen het bruidspaar er schitterend uitzag maar ook mijn nichtje in haar prinsessenjurk de harten van vele heeft gestolen!! En hoewel je bij haar nooit hoeft te twijfelen of ze wel zal glimlachen op de foto leek het deze dag alsof ze iedereen nog meer een plezier wilde doen en heeft ze met haar lach, haar applaus en vrolijke houding de dag voor iedereen nog een beetje mooier gemaakt.

De bruiloft van Sander & Priscilla was voor mij ook het moment om veel familie en vrienden weer even kort te zien. Ook heb ik gelukkig nog een bliksem bezoek aan Rotterdam kunnen brengen en vriendinnetjes kunnen ontmoeten. De tijd in Rome is echt voorbij gevlogen en wat is er een hoop gebeurd in de afgelopen maanden dus er was genoeg om over bij te praten. Het was ontzettend fijn om iedereen te zien en wat voel ik mij een bevoorrecht mens met zoveel lieve mensen om mij heen. Allemaal even betrokken, bezorgd en hoopvol voor de toekomst.

En dan na vijf, hectische en chaotische, dagen was het weer tijd om in het vliegtuig te stappen en terug naar ‘huis’ te gaan. Op naar een nieuw appartement en nieuwe huisgenoot, dus opnieuw wennen aan een nieuwe omgeving. De eerste dagen in het huis verlopen goed al ben ik alweer voor wat verrassingen komen te staan. Francesca is een ‘echte’ Italiaanse maar met een hard van goud. Bij onze kennismaking heeft ze me verteld dat ze haar kamer eens per maand verhuurd via airbnb en/of couchsurfing. Voor mijn vertrek naar Nederland had ze echter ook ‘gasten’ in het huis. (Lees: getrouwde ex vriend met zijn (nieuwe) vriendin). En ook bij terugkomst uit Nederland werd ik verwelkomt door nieuwe gasten. Lieve Francesca vindt het moeilijk om ‘nee’ te zeggen en beland op deze manier zelf snel op de bank in de woonkamer. Alhoewel de start in het nieuwe appartement dus ook wat chaotisch verloopt heb ik er wel vertrouwen in dat met de start van de lente, de start van een nieuwe maand het allemaal wel goed gaat komen.

2 gedachten over “l’inizio della primavera

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s