Marzo pazzo

In Nederland kennen we het spreekwoord ‘maart roert zijn staart’ als het gaat om de stormachtige weersomstandigheden die in de maand maart kunnen plaatsvinden. In Italië zeggen ze hierover marzo pazzo. Het weer in maart in Italië is, tot de dag van vandaag, alleen maar mooier aan het worden. Stormachtig is het echter wel (in mijn hoofd) geweest. De maand maart heeft in het teken gestaan van bezoek ontvangen uit Nederland, huis zoeken, verder oriënteren op werk gebied, Italiaans leren, blijven schrijven/ bloggen en vooral blijven genieten. Een aardig lijstje voor iemand die alles gestructureerd en grondig wil aanpakken. De les van de maand maart is dan ook geweest dat je soms niet alles te gelijk kan en er prioriteitenlijstjes gemaakt moeten worden. Zeker omdat ik erachter kwam dat het genieten in de laatste periode er vaak bij in is geschoten. Dus heb ik het zoeken naar een huisje en blijven genieten even op de bovenste plek gezet.

Het zoeken naar een huisje heeft mij op onverwachte bijzondere plekken gebracht. Een voorbeeld van zo’n bijzondere plek is het huis van Gian Lorenzo Bernini geweest. Eén van de bekendste architecten en beeldhouwers uit Italië in de barok periode (17de eeuw). Even rond mogen lopen in het huis waar Bernini heeft bedacht hoe het plein voor de Sint Pietersbasiliek er uit moet zien en waar hij de eerste schetsen maakte van zijn ‘Apollo en Daphne’ beeld was een bijzondere bezichtiging van een huis. Echter heeft het zoeken naar een huis ook een keerzijde en zeggen advertenties ook niet alles. Ook leer je hierbij de Italiaanse cultuur ook weer wat beter kennen, helaas niet altijd even positief. Daarbij kwam, dat het gevoel bij mij alleen maar sterker werd dat ik een kamer/ huisje nodig heb waar ik echt kan thuis komen en waar je totaal kan ontspannen. Dit maakte mijn lijstje met eisen helaas alleen maar langer, haha. Maar de aanhouder wint en per 15 april kan ik naar een, zoals de eerste indrukken waren, hele fijne plek.

En dan genieten…. de bezoeken uit Nederland zijn een welkome afleiding geweest van al de bezichtigingen van de huizen. Het begon begin maart met Wouter. De komst van Wouter maakte de drie-eenheid van vorig jaar (Wouter, Carine en Esther) voor een paar dagen weer even compleet! Met zijn drieën op zoek naar nieuwe plekken in Rome heeft mooie herinneringen gebracht aan vorig jaar. Het volgende bezoek was van mama en Rieta. Vijf dagen fietsend en wandelend door de stad. De maand is afgesloten met een bliksem bezoek van Martijn en Amy. In één dag Rome beleven en de sfeer proeven is een uitdaging maar volgens mij best goed gelukt.

Ik vind het heerlijk om mensen te ontvangen maar het afscheid nemen van mensen blijft een onderdeel wat ik graag oversla. Volgende week vlieg ik zelf even voor een paar dagen naar Nederland. De trouwdag van Sander en Priscilla staat voor de deur. Mooi moment om iedereen weer even te zien, al kan ik nu alweer tegen het afscheid opzien maar eerst….. GENIETEN. Dus ik tel dagen af naar april; nieuwe maand nieuwe kansen want om dan in de (weer) spreekwoorden te blijven. April doet wat hij wil…….

Een gedachte over “Marzo pazzo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s