Hit the road in Rome

En toen was het maart en ben ik alweer twee maanden in Rome. De eerste twee maanden in Italië hebben vooral in het teken gestaan om te genieten van het niets hoeven, dingen los laten, nieuwe dingen ervaren en nieuwe uitdagingen aangaan. Eén van de nieuwe ervaringen en uitdagingen houdt in dat ik maandelijkse een blog mag schrijven voor de website Ciao Tutti (www.ciaotutti.nl).

Een kleine financiële zekerheid heb ik de afgelopen maanden mogen halen bij Bici & Baci. Het bedrijf waar ik vorig jaar reeds drie maanden voor heb mogen werken. Toeristen per fiets rondleiden in een stad die mij zo dierbaar is geworden en die mij op geen enkele manier teleurstelt of van zelfsprekend wordt is dus ook echt geen straf en vind ik nog altijd leuk om te doen. En toch zit er in mijn achterhoofd altijd dat stemmetje wat mij eraan herinnert dat deze situatie niet eeuwig kan duren en wil ik mij ergens ook weer nuttig wil voelen. Dat (knagende) gevoel en de vraag van Bici & Baci om terug te keren binnen het bedrijf hebben de laatste week centraal gestaan. Zowel Carine als ik hebben het voorstel gekregen om een fulltime baan te delen. Uiteindelijk hebben de gesprekken hierover niet geleid tot een vorm van samenwerking waarin alle partijen een goed gevoel hadden en hebben we bedankt voor het aanbod. Enerzijds overheerst de opluchting maar anderzijds voelt het ook als een teleurstelling dat alle inspanningen van vorig jaar niet tot een constructieve samenwerking voor het nieuwe toeristen seizoen hebben mogen leiden.

Na de teleurstellende gesprekken zijn Carine en ik afgereisd naar Montecatini en hebben we gegeten, gedronken, geslapen maar ook nieuwe plannen gemaakt. De vriendschap tussen Carine en mij kent, onder andere de liefde voor Rome als bindende factor. Bijna een jaar na onze eerste kennismaking gaan we nog dagelijks de straten van Rome op en genieten we van alles wat het historisch en het hedendaagse Romeinse leven te bieden heeft. Dus met wat voor gevoel ook; geluk of misschien een mindere dag “hit the road in Rome” en de glimlach en het gevoel van luxe en mogelijkheden keert terug. Tevens halen we er beide veel plezier uit om andere mensen kennis te laten maken met de schoonheid van Rome. Kort na onze eerste ontmoeting, nu bijna één jaar geleden, maken we onderling al grappen dat we eigenlijk geen andere bedrijven nodig hebben om onze passies te delen met anderen. Wij kunnen dit ook zelf organiseren!! Mogelijk is DIT dus wel het moment om ons hoofd boven het maaiveld uit te steken, mogelijkheden te onderzoeken en een nieuwe uitdaging aan te gaan. Dus weg met het gevoel van teleurstelling, wij keren terug naar de straten van Rome en zeggen tegen elkaar ‘hit the road’ en waar deze weg eindigt weten we allebei niet. Maar met ‘hit the road in Rome’ gaan we onze eigen weg in.

Vooruitkijkend is de maand maart eigenlijk nu al geslaagd. Vanaf 2 maart ben ik gastblogger van de website Ciao tutti en vanaf 4 maart zal “Hit the road in Rome” op Facebook te vinden zijn en staan we klaar om toeristen, te voet, op de fiets of op de segway, mee te nemen de straten van Rome op en zal het genieten van de stad centraal blijven staan.

4 gedachten over “Hit the road in Rome

  1. Ciao bella! Wat een mooie plannen, heel stoer. Succes met je gastblog…! En ik kan niet wachten tot ‘hit the road in Rome’ er is. Moet steeds denken aan dat liedje. In krom-Engels: ‘Hit the road in Rome..Don’t you leave no more, no more, no more…’ 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s