Arrivederci Olanda

Dan was daar dus het moment waar ik zelf al zes maanden naar toe leefde. Tijd om mensen gedag te zeggen…. Mijn afscheid tour, door sommige arrivederci tour genoemd, begon halverwege december al. Het was tijd om afscheid te nemen van mijn werk; zevenenhalf jaar bij dezelfde werkgever, ontzettend lieve collega’s en vertrouwdheid. Daar waar ik als een berg tegenop zag werd een mooie middag met lieve woorden en voelde ik mij een bevoorrecht mens. Maar de trein met zwaaiende mensen vertrok hier pas en zou twee weken doorgaan. Ik bleef en blijf bij mensen aangeven dat het geen afscheid is. Afscheid klinkt mij veel te definitief in de oren en niemand weet hoe het allemaal verder loopt, en daarbij ik zit slechts 1600 km verderop.

Met het neerdalen van alle kerstglitters, oud & nieuw pailletten, poedersuiker van de oliebollen was het eindelijk 3 januari en dus tijd voor vertrek. Huilend en ook weer vol twijfels over waarom ik dit wilde begon ik aan de dag. Na een brunch met het gezin en totaal te zijn verrast door vriendinnetjes stapte ik dan toch de auto in. Op weg naar Eindhoven alwaar het laatste ‘gedag’ momentje plaats zou vinden. Wederom huilend heb ik daar lang staan zwaaien!! Zwaaien naar de liefste, zwaaien naar Nederland en mezelf moed inzuigend om aan het avontuur te gaan beginnen. Want, ik zeg JA tegen avontuur.

Na een goede vlucht stond ik twee uur later op de ‘heilige’ grond en was ik thuis! Ik heb het ene thuis verlaten om naar mijn andere thuis te gaan. Ik ben er van overtuigd dat iedereen zich op verschillende plekken thuis kan voelen. Het is een gevoel van berusting, ontspannenheid en warmte. Ooit heeft iemand mij eens gevraagd of Rome ‘mijn stad’ was waar mijn ziel thuis zou komen, oftewel de stad waar je je zo vrij voelt van geest dat deze zich grenzeloos kan rond bewegen. Ik kan mij eigenlijk geen betere stad voorstellen dan Rome om mijn geest de vrije loop te laten. Genieten van het hier en nu maar ook proberen de verbeelding zijn werk te laten doen en bedenken hoe alles er vroeger uit zou hebben gezien. Wat dat is Rome, een stad met mogelijkheden, een lang (en hier en daar een donker) verleden maar zeker ook met een toekomst. Ben benieuwd wat Rome in 2016 voor mij in petto heeft!!

say yes to new adventures

Advertenties

4 gedachten over “Arrivederci Olanda

 1. Lieve Esther, voor iemand die soms twijfelt over wie of wat zij is, heb je toch een duidelijk beeld gegeven over jezelf. En het is ook precies zoals je het beschrijft. Het wordt een mooie ontdekkingsreis. Geniet ervan en maak er een prachtige tijd van. Hoe het afloopt……….. Daar kom je vanzelf achter. Het kan nooit tegenvallen want je gaat je hart achterna!!!!

  Dikke kus, ma

  Like

 2. Lief nichtje wat heerlijk dat je je hart volgt en doet wat het ingeeft. Ik wens je alle succes en als we eindelijk dat tripje naar Rome gaan maken laar jij me daar dan een stukje van zien?

  Like

 3. Lieve Esther. Dat juist jij dit avontuur aangaat vind ik bijzonder. Dat meisje dat vroeger niet lang v huis kon zijn en vreselijk heimwee had Maar ik had t kunnen weten dat soms wat stille bedachtzame meisje trekt haar plan wel op zoek naar avontuur op zoek naar geluk en los zijn van allerlei zaken en gewoon lekker je eigen leven leiden. Ik ben heel erg trots op je. Dat jij in Rome bent is dus niet zo bijzonder. Jij bent bijzonder en je ouwe tante weet t zeker het geluk gaat jou vinden. Zet m op daar liefs Carol

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s